Kek yaparken hepimiz kekimizin güzelce kabarmasını isteriz. Ama bazen ne kadar çırparsak çırpalım, kekimiz istediğimiz gibi kabarmayabilir. İşte kekinizi istediğiniz gibi kabartmanın 10 püf noktası…
1. Kekte kullanacağınız yumurtanın taze olmasına dikkat edin.
2. Bütün malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
3. Şeker ve yumurtaları en az 5 dakika çırpın. Yumurtanın çırpılmasıyla ortaya çıkan hava kabarcıkları kekinizin kabarmasını sağlar.
4. Şekerin iyice çırpıldığından, gözle görülmeyecek hale geldiğinden emin olun.
5. Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra önce sıvı malzemeleri daha sonra katı malzemeleri ekleyin.
6. Sıvı malzemeleri mikserle karıştırabilirsiniz. Katı malzemeleri eklediğinizde ise kaşık ya da spatula kullanın.
7. Un, vanilya, kabartma tozunu mutlaka elekten geçirin.
8. 2 haftadan fazla bekleyen kabartma tozunu kullanmayın.
9. Unu azar azar ekleyin.
10. Keki hazırlarken bir taraftan fırını ısıtın. Kek hamuru fırına girdiğinde fırınınız mutlaka sıcak olsun.