Balık sezonunun açılması ile palamutlar tezgahlarda yerini almaya başladı. Biz de bu sevilen balığı sizler için fırında hazırlamayı istedik. İşte bütün püf noktalarıyla Fırında Palamut Tarifi…
Fırında Palamut Tarifi Videosu
Malzemeler:
Balık sosu için;
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kuru kekik
4 diş sarımsak (rendelenmiş)
10 dal maydanoz (kıyılmış)
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet palamut (halka şeklinde kesilmiş)
2 adet patates (halka şeklinde doğranmış)
2 adet kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
3 adet domates (halka şeklinde doğranmış)
2 adet yeşil biber (ikiye bölünmüş)
3 adet defne yaprağı
5 dal taze kekik
1 dal taze biberiye
1 su bardağı su
Servis için;
Limon dilimleri
Kırmızı soğan
Taze biberiye
Hazırlanışı:
Öncelikle balık sosu için; geniş bir karıştırma kabının içine tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kuru kekik, rendelenmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz, limon suyu, domates salçası ve sıvıyağ ekleyerek iyice karıştırın.
Ardından halka şeklinde kesilmiş palamutları sosun içine aktarın ve sosla bütünleştirdikten sonra bekletin.
Devamında yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine halka şeklinde doğranmış patatesleri aralıklı olarak dizin.
Patateslerin üzerine halka şeklinde kesilmiş kuru soğanları ekleyin.
Kuru soğanların üzerine halka şeklinde domatesleri ekledikten sonra halka şeklinde kesilmiş sosun içinde bekleyen palamutları da domateslerin üzerine yerleştirin.
Kalan sosu balıkların üzerine gezdirin.
Sonrasında dörde bölünmüş yeşil biberleri balıkların aralarına ekleyin.
Üzerine defne yaprağı, taze kekik ve taze biberiyeyi
ekledikten sonra su ilavesini yapın.
Fırın tepsisinin üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatarak ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.