Modern mutfakların yeni nesil tercihleri olan ankastre ocaklar, geniş ürün portföyüne sahip olması nedeniyle her zevke hitap eder. Zaman kazandıran tasarımları ile yoğun günlük rutinleri sağlamada öne çıkan ankastre ocak modelleri mutfakların vazgeçilmezleridir. Birçok avantajı üzerinde barındıran modeller, yeni özellikleri sebebiyle öncesinde bir araştırma süzgecinden geçilerek satın alınması önerilir.
Mutfak ölçülerine göre tezgah gibi sabit yerlere gömülü olarak monte edilen ocaklara denir.
Kullanıcının ihtiyaçları ve tarzı model seçiminde kritik unsur oluşturur. Malzemeler arasında cam, emaye ve vitro seramik çeşitleri bulunur. Renk seçiminde beyaz, inox, siyah ve metalik gri renkler mutfak uyumun yakalanmasında öne çıkar. Görünümünde klasik, rüstik ve modern tercihler dikkat çeker. Enerji bağlantısına göre elektrikli ve doğalgaz bağlantılı ocaklar seçilebilir. Geniş ailelerin kullanımında 4-5 gözlü modeller, minimal ve tek yaşayan kişiler için 1-2 gözlü model tercih edilebilir.
Kullanılan malzemeler, elektrik ya da doğalgaz bağlantısı, göz sayısı, renk tonları, destekleyici birimleri, boyutu, otomatize sistemleri, marka kalitesi ve fiyatları avantajlarını çeşitlendirir. Avantajları aşağıdaki gibi listelenebilir:
Enerji tasarrufu sağlayan modelleri ile birlikte hem doğalgazlı hem de elektrikli hibrit modelleri akıllı çözümler üretir.
Az yer kaplayan tasarımı ile pratiktir ve yer tasarrufu sağlar.
İndüksiyonlu ocak gibi ısıyı yayan ve kanalize eden teknolojiler pişirme performansı açısından önemlidir. Woklu ocak tasarımları da sıcaklığı tencere etrafına hapseder, yemeği kısa sürede pişirirken vitamin ve mineral aromasını yemekte korur.
Renk seçenekleri ile mutfağa uyum sağlayarak dekorasyonu tamamlar.
Standart boyut genişliği 60 cm olan modellere ağırlık verilirken 70-90 cm arasındaki modeller de geniş mutfaklarda öne çıkabilir.
Priz, ankastre ocakla aynı bölgede ya da yakınında olacak biçimde dizayn edilir. Priz yüksekliği önemlidir ve cihazın prize takılıp çıkarma işlemi rahatlıkla sağlanması gerekir. Prizler, estetik görünüm sağlaması adına ankastre ocağın takıldığı bölümün arka tarafında bulunur.
Elektrikli ankastre ocaklar, kendi içinde elektrikli ve indüksiyonlu olarak iki başlığa ayrılır. İndüksiyon ocaklarda, uygun tencere seçildiğinde ısı sadece yemeği pişirmek üzere toplanır. Ocağa dökülen yemekleri ısıtmaz ve yemekleri çok kısa sürede pişirmesi nedeniyle avantajlıdır. Elektrikli ocaklarda, enerji verimliliği daha düşük olup her türlü tencere çeşidine karşı daha uyumludur.
Cam ya emaye malzemeli modellerin temizlenme şekilleri değişkenlik gösterir. Cam yüzeyler kolay silinebilme imkanı tanırken, dökülen gıda kurumadan silinmesi gereklidir. Emaye malzemenin temizlenmesi oldukça kolaydır, yalnız yüzeyi hassas olduğu için sert malzemelerle silinmemesi önerilir.
Gaz söndürme emniyeti: Doğal gaz kesintisi olduğunda ocak otomatik olarak kapanır. Ayrıca, ocak alevi rüzgar ya da benzeri sebeplerle sönerse emniyet devreye girer.
Çocuk Emniyeti Tuşu: Çocukların dikkatsizlik sonucu yanma tehlikesini engellemek için tüm fonksiyonlarını kilitler.
Düğmeden Ateşleme: Göz sayısına göre düğme sayısında artış gözlemlenir.
Maksimum Elektrik Tasarrufu: A sınıfı modellerle çevreye duyarlılık gösterir.
Kurulum Kolaylığı: Servisin tecrübesi ile kontrollü kurulum desteği önemlidir.
Set üstü ve gömülü modeller: Alan tasarrufu açısından gömülü modeller daha çok tercih edilebilir.
Ürünlerin teknik özellikleri fiyatlarını etkileyeceği için bütçe skalası kişiye göre değişkenlik gösterir. Siz de zevkinize göre bir ankastre ocak arıyorsanız alternatif modelleri sunan Simfer'i ziyaret edebilirsiniz. Bütçenize uygun kaliteyi önceliğine alan bir marka olarak Simfer'in ankastre ocaklarını keşfedebilirsiniz.